MAURICE IS ALS THUISKOMEN

Wanneer u komt eten bij Maurice, bent u te gast bij Karl Ave en Kaatje De Blick.

De keuken van Karl focust op seizoensgebonden ingrediënten en enkele streekproducten. Op de kaart vinden we zowel enkele klassiekers als iets meer creatieve bereidingen. Op die manier willen we de gasten graag verschillende culturen laten ontdekken. Onze missie is een no fuss gastronomie – met de glimlach gebracht. 

Een vlotte en correcte bediening in een warm en huiselijk interieur zorgt ervoor dat u zich meteen thuis voelt. Ook het gezellige tuinterras is zeker een extra vermelding waard.

De klassieke, maar verrassende keuken van Karl ontving in 2015 een eerste Michelinster in de toenmalige zaak. Ook in Gault&Millau scoorde het restaurant hoog met een score van 15/20. Na de zes succesvolle jaren met prestigieuze bekroningen sloot het restaurant echter de deuren. 

Maurice ontleent de naam van onze kat, ons alles.  Als wij naar huis gaan, zeggen we altijd “wij gaan naar onze Maurice”.  Hij is voor ons “thuiskomen”, warmte en gezelligheid.  Wij willen de klanten die bij ons over de vloer komen hetzelfde gevoel geven als onze Maurice ons geeft.

DROOM IN VERVULLING

Met de opening van Maurice gaat voor ons een droom in vervulling.

“Wij leerden elkaar kennen in de horeca en het klikte meteen, zowel in als buiten de keuken. We droomden er al lang van om samen een restaurant te runnen. Dit pand, vroeger “café Bethania”, is voor ons de ideale locatie. Het pand dateert van 1925. Sindsdien wordt hier al jarenlang gelachen, gefeest, gedronken en gegeten. Vandaag ontvangen we u in een warme setting en huiselijke sfeer.”

Voor de opening van Maurice werd Karl gedurende 6 jaar bekroond met een Michelinster voor zijn keuken in dEssensi in ’s Gravenwezel.

Kaatje werkte in het Buitengewoon Onderwijs in Wuustwezel.