Over ons

MAURICE IS ALS THUISKOMEN

Wanneer u komt eten bij Maurice, bent u te gast bij Karl Ave en Kaatje De Blick.

De keuken van Karl focust op seizoensgebonden ingrediënten en enkele streekproducten. Op de kaart vinden we zowel enkele klassiekers als iets meer creatieve bereidingen. Op die manier willen we de gasten graag verschillende culturen laten ontdekken. Onze missie is een no fuss gastronomie – met de glimlach gebracht. 

Een vlotte en correcte bediening in een warm en huiselijk interieur zorgt ervoor dat u zich meteen thuis voelt. Ook het gezellige tuinterras is zeker een extra vermelding waard.

De klassieke, maar verrassende keuken van Karl ontving in 2015 een eerste Michelinster in de toenmalige zaak. Ook in Gault&Millau scoorde het restaurant hoog met een score van 15/20. Na de zes succesvolle jaren met prestigieuze bekroningen sloot het restaurant echter de deuren. 

Maurice ontleent de naam van onze kat, ons alles.  Als wij naar huis gaan, zeggen we altijd “wij gaan naar onze Maurice”.  Hij is voor ons “thuiskomen”, warmte en gezelligheid.  Wij willen de klanten die bij ons over de vloer komen hetzelfde gevoel geven als onze Maurice ons geeft.

DROOM IN VERVULLING

Met de opening van Maurice gaat voor ons een droom in vervulling.

“Wij leerden elkaar kennen in de horeca en het klikte meteen, zowel in als buiten de keuken. We droomden er al lang van om samen een restaurant te runnen. Dit pand, vroeger “café Bethania”, is voor ons de ideale locatie. Het pand dateert van 1925. Sindsdien wordt hier al jarenlang gelachen, gefeest, gedronken en gegeten. Vandaag ontvangen we u in een warme setting en huiselijke sfeer.”

Voor de opening van Maurice werd Karl gedurende 6 jaar bekroond met een Michelinster voor zijn keuken in dEssensi in ’s Gravenwezel.

Kaatje werkte in het Buitengewoon Onderwijs in Wuustwezel.

à la carte

Voorgerechten

CARPACCIO LANGOUSTINE  ossenstaart XO / watermeloen €30

BURRATA tomaat / gerookte sardien €24

TARTAAR “BERUGI” RUND wilde gamba / koolrabi €26

Hoofdgerechten

PLADIJS girolles / saffraan €35

KABELJAUW wilde gamba / Noilly Prat €38

ENTRECOTE HOLSTEIN DRY AGED ossenstaart / pomme “Pont-Neuf” €41

Nagerechten

WATERMELOEN basilicum / yoghurt €15

HOOGSTRAATSE AARDBEI vlierbloesem / amandel €15

KAASASSORTIMENT selectie van 5 kazen door kaasaffineurs Van Tricht €18


NIEUWE À LA CARTE

Menu

HARDERwatermeloen / avocado

WILDE GAMBA *tomaat / burrata

PLADIJSvenkel / ras el hanout

ENTRECOTE HOLSTEIN DRY AGEDslahart / sambai

POMELO – aardbei / kokos

3 gangen        €62

4 gangen         € 74

5 gangen*       € 89

U kan kiezen voor een aangepaste wijnformule bij het menu. (30 / 38 / 45)

Indien gewenst kan u ook kiezen voor een aangepaste alcoholvrije drankenformule.

LUNCHMENU volgens marktaanbod

3 gangen (voor-, hoofdgerecht + dessert)         € 49 (aangepaste wijnen €30)

2 gangen (voor-, hoofdgerecht)         € 39 (aangepaste wijnen € 20)

Kazen van Kaasaffineurs Van Tricht

extra € 18             ipv dessert € 13

We werken uitsluitend met een waterformule aan €7 / pp à volonté.


Vanaf 6 personen vragen wij om het menu te kiezen.

Wij serveren per tafel dezelfde formule.

Op vrijdagavond heeft u de keuze tussen het 4 of 5 gangenmenu.

Zaterdagavond serveren wij enkel het 5 gangenmenu.

ALLERGIEËN/VEGETARIËRS

Wij proberen zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten te voldoen en houden graag rekening met vooraf gemelde allergieën en dieetwensen.
Toch vinden we het belangrijk om de eigenheid van onze keuken te behouden.
Indien sommige restricties te ingrijpend zijn voor de menu of onze kookstijl kunnen wij hier niet op ingaan.
Wij kunnen het menu desgewenst vegetarisch aanbieden mits u dit bij reservatie doorgeeft. Echter is het niet mogelijk om een veganistisch menu te bestellen.

Voor nodige aanpassingen die niet vooraf worden doorgegeven, kan een supplement van €10 worden aangerekend per gerecht.

Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.


NIEUW MENU

Nieuws

MOEDERDAGMENU

Graag stellen wij u ons menu voor Moederdag voor (15/8/2024):

BUFFELMOZZARELLAdoperwt / vlierbloesem

ROUGET BARBETkokkels / saffraan

NOORDZEEKRABcitrus / dragon

ARADOA KIPgirolles / artisjok

BLAUWE BESshiso / labneh

Reserveer tijdig je tafeltje.

Groetjes, Karl & Kaatje


Het is weer zo ver!

Zaterdag 15 juni 2024 starten we met een nieuw menu.

Vanaf dinsdag 18 juni wordt ook het gehele à la carte aanbod vernieuwd.

U kan alvast een kijkje nemen via de tabs “menu” of “à la carte”.

Tot snel!


Club Ambiance Selectie Antwerpen.

We werden opgenomen in de Club Ambiance selectie 2024 voor Antwerpen!

Je kan ons vanaf nu dus ook terugvinden via hun website.



Wist je dat…

We bij goed weer ook ons tuinterras openstellen?

Genieten met de grote G. ; )


Wat een erkenning!!

We werden opgenomen in de MICHELIN Gids als nieuwkomer.

Dankbaar voor de vermelding maar ook voor al onze trouwe klanten en ons uitzonderlijk geweldig personeel.

Wat een team! Ons “team MAURICE”.

Lees hieronder wat er in de gids geschreven staat of klik op bijgevoegde link.

https://guide.michelin.com/be/nl/vlaams-gewest/brasschaat_1062402/restaurant/maurice

Welkom!

Eindelijk kunnen we binnenkort van start met ons eigen restaurant.

We hopen jullie vanaf 8 september 2022 allemaal hartelijk te mogen verwelkomen!

Lieve groeten, Karl & Kaatje


Contact

info@restaurantmaurice.be

Uren van ontvangst:

dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag ontvangen we u graag tussen 12.00 – 13.30 en 18.30 – 20.00

zaterdag tussen 18.30 – 20.00

Gelieve uw aankomstuur zo goed mogelijk te respecteren om u een optimale ontvangst en culinaire beleving te kunnen laten genieten.

Om fris en monter onze volgende gasten terug te kunnen ontvangen, sluiten wij ’s middags onze deuren om 16u. ’s Avonds is dit 24u.

maandag, zondag, zaterdagmiddag gesloten

officiële feestdagen gesloten (behalve 15 augustus)Vakantie

adres:

Bredabaan 662, 2930 Brasschaat

tel 03 288 66 62

BTW nummer: BE 0786 687 618