Over ons

MAURICE IS ALS THUISKOMEN

Wanneer u komt eten bij Maurice, bent u te gast bij Karl Ave en Kaatje De Blick.

De keuken van Karl focust op seizoensgebonden ingrediënten en enkele streekproducten. Op de kaart vinden we zowel enkele klassiekers als iets meer creatieve bereidingen. Op die manier willen we de gasten graag verschillende culturen laten ontdekken. Onze missie is een no fuss gastronomie – met de glimlach gebracht. 

Een vlotte en correcte bediening in een warm en huiselijk interieur zorgt ervoor dat u zich meteen thuis voelt. Ook het gezellige tuinterras is zeker een extra vermelding waard.

De klassieke, maar verrassende keuken van Karl ontving in 2015 een eerste Michelinster in de toenmalige zaak. Ook in Gault&Millau scoorde het restaurant hoog met een score van 15/20. Na de zes succesvolle jaren met prestigieuze bekroningen sloot het restaurant echter de deuren. 

Maurice ontleent de naam van onze kat, ons alles.  Als wij naar huis gaan, zeggen we altijd “wij gaan naar onze Maurice”.  Hij is voor ons “thuiskomen”, warmte en gezelligheid.  Wij willen de klanten die bij ons over de vloer komen hetzelfde gevoel geven als onze Maurice ons geeft.

DROOM IN VERVULLING

Met de opening van Maurice gaat voor ons een droom in vervulling.

“Wij leerden elkaar kennen in de horeca en het klikte meteen, zowel in als buiten de keuken. We droomden er al lang van om samen een restaurant te runnen. Dit pand, vroeger “café Bethania”, is voor ons de ideale locatie. Het pand dateert van 1925. Sindsdien wordt hier al jarenlang gelachen, gefeest, gedronken en gegeten. Vandaag ontvangen we u in een warme setting en huiselijke sfeer.”

Voor de opening van Maurice werd Karl gedurende 6 jaar bekroond met een Michelinster voor zijn keuken in dEssensi in ’s Gravenwezel.

Kaatje werkte in het Buitengewoon Onderwijs in Wuustwezel.

à la carte

Voorgerechten

ASPERGE morieljes / doperwt €27

GAMBERO ROSSO CRUDO avocado / nashipeer €29

TARTAAR “BERUGI” RUND appel-dashi / gerookte sardien €27

Hoofdgerechten

HEILBOT asperge / jonge look €43

ZEEDUIVEL lente groenten / vadouvan €40

TEXELS LAM asperge / morieljes €44

Nagerechten

CHOCOLADE VALRHONA banaan / yuzu €15

MAGNOLIA matcha / avocado €15

KAASASSORTIMENT selectie van 5 kazen door kaasaffineurs Van Tricht €18


Menu

MAKREEL

Nashipeer / dashi

ASPERGE

morieljes / zilte groenten

KREEFT *

bloemkool / amandel

KALFSFILET

boontjes / salie

sesam / wasabi

3 gangen €62

4 gangen         € 73

5 gangen*       € 89

U kan kiezen voor een aangepaste wijnformule bij het menu. (30 / 38 / 45)

Indien gewenst kan u ook kiezen voor een aangepaste alcoholvrije drankenformule.

LUNCHMENU volgens marktaanbod

3 gangen (voor-, hoofdgerecht + dessert)         € 49 (aangepaste wijnen €30)

2 gangen (voor-, hoofdgerecht)         € 39 (aangepaste wijnen € 20)

Kazen van Kaasaffineurs Van Tricht

extra € 18             ipv dessert € 13

We werken uitsluitend met een waterformule aan €7 / pp à volonté.


Vanaf 6 personen vragen wij om het menu te kiezen.

Wij serveren per tafel dezelfde formule.

Op vrijdagavond heeft u de keuze tussen het 4 of 5 gangenmenu.

Zaterdagavond serveren wij enkel het 5 gangenmenu.

ALLERGIEËN/VEGETARIËRS

Wij proberen zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten te voldoen en houden graag rekening met vooraf gemelde allergieën en dieetwensen.
Toch vinden we het belangrijk om de eigenheid van onze keuken te behouden.
Indien sommige restricties te ingrijpend zijn voor de menu of onze kookstijl kunnen wij hier niet op ingaan.
Wij kunnen het menu desgewenst vegetarisch aanbieden mits u dit bij reservatie doorgeeft. Echter is het niet mogelijk om een veganistisch menu te bestellen.

Voor nodige aanpassingen die niet vooraf worden doorgegeven, kan een supplement van €10 worden aangerekend per gerecht.

Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.


Nieuws

Zaterdag 20 april 2024 start ons nieuw menu!

Vanaf dinsdag 23 april 2024 starten we ook met een nieuwe à la carte-keuze én kunt u ’s avonds naast de à la carte en het 4 of 5 gangenmenu ook kiezen voor een 3 gangenmenu.

(vrijdagavond serveren wij enkel ons 4 of 5 gangenmenu, zaterdags enkel 5 gangen)


Wil u met Pasen met familie en/of vrienden kunnen genieten van een culinair samenzijn

maar heeft u geen zin om uren in de keuken te staan?

Dan is onze TAKE OUT de oplossing!

Alle gerechten zijn reeds bereid en makkelijk op te warmen met behulp van de handleiding die u erbij krijgt.

Af te halen op zondag 31 maart 2024 tussen 11u00 en 13u00.

Bestellen kan tot 23/03/2024.

Enkel online te bestellen via info@restaurantmaurice.be .

Graag vermelden van het aantal personen en een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent indien nodig.

Uw bestelling wordt pas bevestigd na betaling van een voorschot van €30/pp.

mvg, Karl & Kaatje


Woensdag 14 februari 2024 is het weer zo ver… Valentijn!

Vergeet zeker niet om tijdig te reserveren!

ZEEBAARS – wortel / huacatay

MAITAKE – wintertruffel – Comté

ST JAKOBSVRUCHT “DIEPPE” – broccoli – miso yuzu *

FILET PUR “HOLSTEIN” – knolselder – XO

VALHRONA CHOCOLADE – rabarber – pistache

’s Middags voorzien wij deze dag enkel een 4 of 5* gangenmenu.

’s Avonds serveren we die dag enkel een 5* gangen menu.


Zaterdag 13 januari starten we weer met een nieuw menu!

Neem alvast een kijkje door op de tab “menu” of “à la carte” te klikken en naar beneden te scrollen.


Zaterdag 2 december gaat ons nieuw menu van start.

Hou die dag zeker onze website en socials in het oog!


Wij zijn geslecteerd voor de restaurantweek deluxe!

Wil u exclusief komen genieten van een 3 gangen lunch of liever een 4 gangen diner met de voorwaarden van restaurantweek deluxe? Dan is dit de uitgelezen kans!

Plaatsen zijn beperkt.

https://www.restaurantweek.be/nl/restaurants/10063-restaurant-maurice-brasschaat?deal_id=158360&location=brasschaat&radius=20


ONS NIEUW MENU STAAT ONLINE!

Start vanaf 21 oktober 2023.

Dessert: Pastinaak / honing uit Brasschaat / citrus


Wil u met Kerst met uw dierbaren kunnen genieten van een culinair diner maar heeft u geen zin om uren in de keuken te staan?

Dan is onze TAKE OUT de oplossing!

Alle gerechten zijn reeds bereid en makkelijk op te warmen aan de hand van de handleiding die u erbij krijgt.

Bestellen kan tot en met zaterdag 16 december 2023.

Af te halen op zondag 24 december 2023 tussen 10u30 en 14u30.

Op te warmen op 24 of 25 december 2023.

Enkel online te bestellen via info@restaurantmaurice.be of telefonisch

op het nummer 03 288 66 62.

Uw bestelling wordt pas geregistreerd en bevestigd na betaling van een voorschot aan €30/pp met vermelding van de naam waarop de bestelling werd geplaatst en het aantal personen.

Lieve Kerstgroet, Karl & Kaatje


Christmas is coming!

Tijdens de feestdagen zijn wij vanaf 19 december 2023 gesloten om zelf te kunnen genieten van een gezellig samenzijn met familie en vrienden.

We willen jullie echter niet in de koude laten staan en beslisten daarom om dit jaar een KERSTBOX te voorzien als TAKE OUT af te halen op zondag 24 december 2023. 

Deze zal enkel beschikbaar zijn in beperkte oplage. 

De Chef werkt nog verder aan het menu en zodra alles op punt staat, komt deze online.


Het WILD seizoen is bijna daar!

Vanaf zaterdag 21 oktober 2023 starten we met en nieuwe kaart, afgestemd op het wildseizoen.


Club Ambiance Selectie Antwerpen.

We werden opgenomen in de Club Ambiance selectie 2024 voor Antwerpen!

Je kan ons vanaf nu dus ook terugvinden via hun website.


Terug van start met een nieuwe kaart (9/9/23), richting wildseizoen.

Het wildseizoen is nog niet begonnen, maar wij willen al graag een aanzet maken naar deze mooie intense smaken met op de nieuwe kaart oa. Canette de Barbarie, Racan duif en een mooi stukje Tarbot.

Neem zeker een kijkje naar wat we nog allemaal in petto hebben!


Tijd voor weer een nieuw menu vanaf zaterdag 15 juli!!

Check via de knop MENU of À LA CARTE op deze website.


Wist je dat…

We bij goed weer ook ons tuinterras openstellen?

Genieten met de grote G. ; )


Wat een erkenning!!

We werden opgenomen in de MICHELIN Gids als nieuwkomer.

Dankbaar voor de vermelding maar ook voor al onze trouwe klanten en ons uitzonderlijk geweldig personeel.

Wat een team! Ons “team MAURICE”.

Lees hieronder wat er in de gids geschreven staat of klik op bijgevoegde link.

https://guide.michelin.com/be/nl/vlaams-gewest/brasschaat_1062402/restaurant/maurice

Tijd voor een asperges!

Vanaf zaterdag 15 april 2023 start ons nieuw menu!


Vanaf zaterdag 4 maart starten we weer met een nieuw menu!


Nieuw menu vanaf zaterdag 21 januari 2023!!

Check via de knop MENU op deze website.


Tijd voor wild!

Vanaf zaterdag 15 oktober starten we met ons nieuw menu.

Hou ons deze week zeker in de gaten voor meer info!


Welkom!

Eindelijk kunnen we binnenkort van start met ons eigen restaurant.

We hopen jullie vanaf 8 september 2022 allemaal hartelijk te mogen verwelkomen!

Lieve groeten, Karl & Kaatje


Contact

info@restaurantmaurice.be

Uren van ontvangst:

dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag ontvangen we u graag tussen 12.00 – 13.30 en 18.30 – 20.00

zaterdag tussen 18.30 – 20.00

Gelieve uw aankomstuur zo goed mogelijk te respecteren om u een optimale ontvangst en culinaire beleving te kunnen laten genieten.

Om fris en monter onze volgende gasten terug te kunnen ontvangen, sluiten wij ’s middags onze deuren om 16u. ’s Avonds is dit 24u.

maandag, zondag, zaterdagmiddag gesloten

officiële feestdagen gesloten (behalve 15 augustus)Vakantie

adres:

Bredabaan 662, 2930 Brasschaat

tel 03 288 66 62

BTW nummer: BE 0786 687 618